Vilka vi är

clownLivet på en kringresande cirkus är för många en lockande livsstil. Den omges av mystik och kanske ett visst mått av laglöshet – en värld där det omöjliga blir möjligt och där man inte lever efter de konstens alla regler som andra gör. Nu för tiden är det kanske inte lika mystiskt som det var när man kunde springa på Skäggiga Damen eller få en skymt av utbrytarkungen med sina bojor, tvångströjor och låsta kistor, men faktum är att en del av den stämningen fortfarande lever kvar. Det går liksom inte att komma ifrån när en grupp färgstarka personligheter reser land och rike runt med sina föreställningar.

Som publik ser man bara de färgglada showerna, men som artist betyder cirkusyrket mycket mer än så. Det handlar om otaliga timmar av träning och repetitioner, och dessutom går mycket av tiden åt till att bygga upp och plocka ner det som används i showerna och att spendera många timmar på vägarna. Men för oss är det här drömlivet, och vi skulle inte byta det mot något!

Vilka är Cirkus & Varieté?
Lär känna oss och våra specialiteter lite bättre!

Den listige magikern
Fredrik, eller Fernando som han kallar sig, är vår listige magiker som alltid har ett ess i rockärmen. Han kan få både unga och gamla att stå mållösa med sina konster som innehåller allt från att trolla bort till att trolla fram och ibland även att såga itu den han använder som assistent. Fernando är också den som presenterar akterna.

De våghalsiga akrobaterna
Jon och Ebba är de våghalsiga akrobaterna som både är högt och lågt när de utför sina avancerade hopp- och balansakter. De gör allt från att gå på lina till att cykla på enhjuling och att balansera på varandra.

Jonglören med många bollar i luften
Jonglören Sören kan få vad som helst att flyga. Han jonglerar med allt från bollar och käglor till ägg, vinglas och brinnande stavar. Sören kan inte bara jonglera utan även balansera, och på sin haka balanserar han allt från trädgårdsmöbler till kundvagnar.

Den otursförföljda clownen
Macke är den otursförföljda clownen som framförallt är barnens favorit men som även går hem hos den vuxna publiken. Oavsett vad han gör så verkar han alltid snubbla, tappa byxorna eller göra bort sig på ett eller annat vis.

Kvinnan med hundarna
Monica är kvinnan vars hundar kan utföra häpnadsväckande trick. Hennes fyra hundar av olika ras och storlek utför allt från hopp genom ringar till att balansera, hämta saker, dansa och förstås även ägna sig åt lite busiga hyss när matte inte ser.

Han som vistas i skuggorna
Ove är mannen som får hela showen att fungera. Han syns inte så ofta, men utan honom skulle vi inte klara oss. Ove sköter ljud och ljus, ser till att allt är på plats och ansvarar för allt runt omkring, som till exempel popcornförsäljningen.