Vad vi gör

cirkus1I alla tider har människor varit intresserade av det som är häpnadsväckande och annorlunda. Än idag lever cirkusen kvar och än idag blir vi lika glada av att se en clown som tappar byxorna, lika hänförda när vi ser en magiker som sågar itu sin assistent och lika imponerade över att jonglören verkar kunna jonglera mer precis hur många föremål som helst.

Det är en skräckblandad förtjusning när man med hjärtat i halsgropen ser hur akrobaterna utför vågade balansakter som skulle kunna sluta i tragedi om en fot sattes på fel ställe, och man upphör aldrig att förvånas över hur många och hur komplicerade cirkustrick man faktiskt kan lära en hund. Det är precis de här känslorna vi vill fortsätta att förmedla!

Vad gör Cirkus & Varieté?
Cirkus & Varieté består av samling människor som på ett eller annat sätt har en bakgrund inom eller ett intresse för cirkus och varieté, och våra olika styrkor och intresseområden gör att vi kan erbjuda en bred variation vad gäller underhållning. Vi sysslar bland annat med trolleri, akrobatik, jonglering och cirkusnummer med hundar. Det är med andra ord klassisk cirkus- och varietéunderhållning fast i en något mindre skala.

Eftersom vi är en resande ensemble har vi själva med oss allt vi behöver i form av scen, musik, ljus, rekvisita och annat. Vi är dock väldigt flexibla vad gäller scen. Det enda vi kräver är att det finns tillräckligt mycket plats för oss att kunna utföra våra nummer. Vi kan uppträda både inomhus och utomhus. Vår show anpassas efter tillfälle och situation och vi riktar oss både till barn och till vuxna. Tillsammans med dig bestämmer vi vilket innehåll som passar bäst för situationen.

(OBS! Vi arbetar inte med exotiska djur utan använder oss endast av tränade hundar som tycker att det är roligt att uppträda med oss.)

Vill du boka oss?
Vad roligt att du funderar på att boka en föreställning med Cirkus & Varieté! Du är varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer och diskuterar den bästa lösningen för just dig. Mer information om bokning samt våra kontaktuppgifter hittar du under fliken ”Boka & kontakta oss”.