Närbild: Kvinnan med hundarna

Monica och hennes fyra hundar är ett omtyckt inslag i våra shower. Det är något med djur som går hem hos både barn och vuxna, och det är ju inte så konstigt med tanke på hur många imponerade trick man kan lära dem! Cirkus & Varieté arbetar till skillnad från många ”vanliga” cirkusar inte med exotiska djur som elefanter, sjölejon och tigrar.

För det första skulle vi inte ha plats för några sådana djur i vår packning, men det viktigaste skälet är för att vi inte står bakom den typen av djurhållning. Vi använder oss endast av hundar, och då enbart de hundar som faktiskt tycker att det är roligt att uppträda med oss. Dessutom är vi noga med att se till så att hundarna har det bra, till exempel genom att inte spela för hög musik när de uppträder.

Monica är en otroligt duktig hundförare som har fyra otroligt duktiga hundar. Hon har haft hundar i hela sitt liv och har även tränat och tävlat i freestyle och heelwork to music, som är som dansnummer med hundar skulle man kunna säga. Hundarna är border collien Axa, jack russell terriern Sickan, leonbergermixen Inka och golden retrievern Solo. De trivs som fisken i vattnet med att vara cirkushundar och jobbar med glädje för lite lek eller en godbit.

Monica tror att många hundar har potential att bli bra cirkushundar. Det viktiga är inte att de är lättlärda, för man kan lära även svårmotiverade hundar att utföra trick även om krävs lite mer tid och lite mer fantasi. Det viktiga är att hunden trivs med att stå på scen. Den får inte tycka att det är obehagligt med stora folkmassor och liknande, och den får inte ha något emot fart, fläkt och stoj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*