Det var en gång…

Att jobba med cirkusföreställningar är ungefär som att leva i en saga. Det är glada miner överallt och man får ha på sig ovanligt vackra, tokiga eller högtidliga kläder. Det är också en speciell doft som förknippas med cirkus, och även om vi inte är en fullfjädrad cirkus utan ett mindre kringresande sällskap som uppträder med cirkus- och varietéunderhållning så har vi alltid med oss vår egna popcornmaskin så att vi kan sälja nypoppade popcorn till vår publik (så länge arrangören som håller i tillställningen där vi ska uppträda tycker att det är en bra idé förstås).

Popcorndoften blandas med förväntan och fjärilar i magen hos både publik och artister, och det ligger på något vis ett skimmer över hela upplevelsen. I alla fall är det så vi upplever det, för vi älskar det vi gör och skulle inte kunna tänka oss att arbeta med något annat. Hur skulle det till exempel se ut om jonglören Sören skulle arbeta på kontor och i brist på annat stå och kasta runt hålslagare eller balansera företagets utemöbler på hakan under trefikat för att få utlopp för kreativiteten som alltid spritter i honom.

Vi är helt enkelt en grupp människor som passar in i cirkusens värld, där vi får vara oss själva och hålla på med alla de tokiga saker som man inte kan göra på ”vanliga” arbetsplatser. Vi har alla på ett eller annat sätt en bakgrund inom eller ett intresse för cirkus och varieté, och när vi träffades och insåg att vi ville resa runt och göra shower tillsammans var det som om vi hade hittat hem. Vi är som en härlig cirkus- och varietéfamilj och vi älskar vår sagovärld!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*